KONYA / SARAYÖNÜ - Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi

Fatih Mahallesi İsmail Kara Caddesi 4 Sarayönü/KONYA
Vizyon
“İyi arslanlar, iyi yataklarda yetişirler” ve “Arslan, yatağından belli olur” sözleriyle vurgulanmak isteneni anlamış olarak, fiziki donanımı tam, ferah, temiz, düzenli, materyal eksiği olmayan, huzurlu, sevgi ve saygının hâkim olduğu, herkesin işini tam ve düzgün yaptığı bir okul durumuna gelerek başarıyı yakalamak istiyoruz. Kendilerine geleceğimizi teslim edeceğimiz mezun olacak bütün öğrencilerimizin, nitelikli; kendisine, ailesine, toplumuna, milletine ve insanlığa faydalı işler yapan kişiler olmalarını ve kendi menfaatini öncelemeyen insanlar olarak dünya sathında konuşlanmalarını sağlamak en önemli vizyonumuzdur..
Misyon
“Dünya üzerinde eğitilmemiş insandan daha tehlikeli bir varlık yoktur” “Milletler geleceğine ümitle bakmak istiyorlarsa, genç nesillerini bilgi ve ahlakla çok iyi donatmalıdırlar” Bu sözler okulumuzun misyonunda hareket noktamızdır. Halde ve istikbalde mutlu, huzurlu, çalışkan, üretken, başarılı bir insan, toplum, millet ve insanlık için “Eğitim ve Öğretim” faaliyetini yapmaktayız. Bu işin dünyanın en pahalı, en zor, en çok sabır ve özveri isteyen işi olduğunun bilincindeyiz. Ve bu işin semeresinin çabucak elde ediliverecek bir şey olmadığının da farkında olarak, ümidimizi yitirmeden, aşkla, şevkle ve heyecanla çalışmakta, üzerimize düşen görevimizi, yerine getirmede asla zaafa düşmeden gecemizi gündüzümüze katarak gayret göstermekteyiz.
Doğalgaz Kalorifer
Konya´ya 50 km uzaklıkta